De escalatie van de begrotingscrisis gebeurt op een moment dat de Europese economie lijkt te vertragen. Daardoor is er een dubbel negatief effect op de koers van de euro.

Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,3601 dollar voor één euro, wat het laagste niveau is sinds 30 september. Gisterenavond in New York kostte een euro nog 1,3667 dollar.

Naoto Minatogawa, currency analist bij Himawari Securities Inc. in Tokio, gelooft dat dat de vertraging van de economische groei in Duitsland en Frankrijk het sentiment rond de euro verder aantast. De markt heeft momenteel vooral aandacht voor de negatieve factoren die op de koers van de euro inwerken.

De escalatie van de begrotingscrisis gebeurt op een moment dat de Europese economie lijkt te vertragen. Daardoor is er een dubbel negatief effect op de koers van de euro. Vanmorgen werd er gehandeld aan 1,3601 dollar voor één euro, wat het laagste niveau is sinds 30 september. Gisterenavond in New York kostte een euro nog 1,3667 dollar. Naoto Minatogawa, currency analist bij Himawari Securities Inc. in Tokio, gelooft dat dat de vertraging van de economische groei in Duitsland en Frankrijk het sentiment rond de euro verder aantast. De markt heeft momenteel vooral aandacht voor de negatieve factoren die op de koers van de euro inwerken.