De Stoxx Europe 600 index opende ongeveer driekwart procent lager. De Europese begrotingscrisis dreigt weer in volle hevigheid los te barsten. Fitch verlaagde de kredietrating voor Griekenland, S&P dreigt de Italiaanse kredietrating te verlagen. Op de valutamarkten staat de koers van de euro onder druk.

De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van circa driekwart procent. Daarmee dreigt de index onder de kaap van 2700. De financials zijn zwak gestemd, met KBC als sterkste daler.

De Stoxx Europe 600 index opende ongeveer driekwart procent lager. De Europese begrotingscrisis dreigt weer in volle hevigheid los te barsten. Fitch verlaagde de kredietrating voor Griekenland, S&P dreigt de Italiaanse kredietrating te verlagen. Op de valutamarkten staat de koers van de euro onder druk. De Brusselse beurs is vanmorgen op haar beurt lager geopend, met een verlies voor de BEL 20 van circa driekwart procent. Daarmee dreigt de index onder de kaap van 2700. De financials zijn zwak gestemd, met KBC als sterkste daler.