De Amerikaanse centrale bank wil door het inkopen van 600 miljard aan staatsobligaties de economische groei stimuleren. FED-voorzitter Bernanke gaf explicatie aan dat een stijging van de beurskoersen deel uitmaakte van het totaalpakket.

Dan Fitzpatrick, president van Stock Market Mentor, is van mening dat het huidige klimaat van onzekerheid allesbehalve optimaal is om een rally op de beurzen te ondersteunen.

Daarnaast dreigt de koers van de euro te blijven verzwakken wanneer de crisis verder escaleert. Voor de FED is de zwakke dollar mooi meegenomen, want de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven wordt zo versterkt.

Cliff Draughn, president en chief investment officer bij Excelsia Investment Advisors, is van mening QE2 dan ook weinig effect hebben. De huidige rally bij de dollar is volgens Draughn slechts een technische opleving.

De Amerikaanse centrale bank wil door het inkopen van 600 miljard aan staatsobligaties de economische groei stimuleren. FED-voorzitter Bernanke gaf explicatie aan dat een stijging van de beurskoersen deel uitmaakte van het totaalpakket. Dan Fitzpatrick, president van Stock Market Mentor, is van mening dat het huidige klimaat van onzekerheid allesbehalve optimaal is om een rally op de beurzen te ondersteunen. Daarnaast dreigt de koers van de euro te blijven verzwakken wanneer de crisis verder escaleert. Voor de FED is de zwakke dollar mooi meegenomen, want de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven wordt zo versterkt. Cliff Draughn, president en chief investment officer bij Excelsia Investment Advisors, is van mening QE2 dan ook weinig effect hebben. De huidige rally bij de dollar is volgens Draughn slechts een technische opleving.