Axel Weber, president van de Deutsche Bundesbank., is daarom van mening dat het in orde brengen van de overheidsbegrotingen een zaak voor de lange termijn is. Dat betekent echter niet dat er nu geen actie moet worden ondernomen.

De economische crisis is achter de rug en er is weer sprake van groei. Dat betekent dat de begrotingsdeficieten weer op de agenda geplaatst moeten worden. Volgens Weber moet begrotingsdiscipline binnen de verschillende lidstaten worden beloond.

Weber ontkende overigens dat de sterke groei van de Duitse economie in het tweede kwartaal - een groei die 2,20% bedroeg - louter en alleen aan de export te danken was. Hij stelde vast dat ook de binnenlandse vraag is toegenomen.

Axel Weber, president van de Deutsche Bundesbank., is daarom van mening dat het in orde brengen van de overheidsbegrotingen een zaak voor de lange termijn is. Dat betekent echter niet dat er nu geen actie moet worden ondernomen. De economische crisis is achter de rug en er is weer sprake van groei. Dat betekent dat de begrotingsdeficieten weer op de agenda geplaatst moeten worden. Volgens Weber moet begrotingsdiscipline binnen de verschillende lidstaten worden beloond. Weber ontkende overigens dat de sterke groei van de Duitse economie in het tweede kwartaal - een groei die 2,20% bedroeg - louter en alleen aan de export te danken was. Hij stelde vast dat ook de binnenlandse vraag is toegenomen.