Deze contradictie in terminus houdt de markten volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer al enige tijd gegijzeld.

Want hoe we wenden of keren, als er een winnaar is van een goede Amerikaanse economie is het naast Amerikaanse aandelen zeker ook de Europese.

Veel bedrijven zijn afhankelijk van de vraag van Amerikaanse bedrijven. Een Amerikaan die weer werk heeft zal eerder Heineken (dat daar als luxegoed wordt gezien) kopen dan als hij geen baan heeft.

Daar komt nog bij dat de rente weliswaar in de VS fors aan het stijgen is maar dat in Europa veel minder het geval kan zijn.

En die relatief lagere rente in Europa zorgt er ook voor dat de euro lager gaat en dus een betere uitgangspositie voor de Europese exporterende bedrijven.

Ook de bedrijven die grote belangen hebben in de VS zijn aantrekkelijk. Het is dan ook niet vreemd dat vooral de laatste weken een aandeel als Aegon in de belangstelling staat.

Op 12 maandsbasis is het aandeel met 53% gestegen. Van de omzet haalt het bedrijf 44% uit de Verenigde Staten. Uit Nederland is dit 29%. Aegon is als verzekeraar ook zwaar getroffen door de kredietcrisis. Maar inmiddels mag men stellen, is er een ander Aegon.

Het bedrijf betaalt ook dividend van 11 cent wat het op een rendement van 3,8% brengt. Boekwaarde van het aandeel is € 15. En daarmee is duidelijk dat het bedrijf wordt ondergewaardeerd op de beurs. Vier analisten vinden het een "strong buy", acht een koop en bij acht staat het op een houden. Vier analisten vinden het een verkoop en twee zelfs een "strong sell".

Deze contradictie in terminus houdt de markten volgens Wilfried Steentjes van Steentjes Vermogensbeheer al enige tijd gegijzeld. Want hoe we wenden of keren, als er een winnaar is van een goede Amerikaanse economie is het naast Amerikaanse aandelen zeker ook de Europese. Veel bedrijven zijn afhankelijk van de vraag van Amerikaanse bedrijven. Een Amerikaan die weer werk heeft zal eerder Heineken (dat daar als luxegoed wordt gezien) kopen dan als hij geen baan heeft. Daar komt nog bij dat de rente weliswaar in de VS fors aan het stijgen is maar dat in Europa veel minder het geval kan zijn. En die relatief lagere rente in Europa zorgt er ook voor dat de euro lager gaat en dus een betere uitgangspositie voor de Europese exporterende bedrijven. Ook de bedrijven die grote belangen hebben in de VS zijn aantrekkelijk. Het is dan ook niet vreemd dat vooral de laatste weken een aandeel als Aegon in de belangstelling staat. Op 12 maandsbasis is het aandeel met 53% gestegen. Van de omzet haalt het bedrijf 44% uit de Verenigde Staten. Uit Nederland is dit 29%. Aegon is als verzekeraar ook zwaar getroffen door de kredietcrisis. Maar inmiddels mag men stellen, is er een ander Aegon. Het bedrijf betaalt ook dividend van 11 cent wat het op een rendement van 3,8% brengt. Boekwaarde van het aandeel is € 15. En daarmee is duidelijk dat het bedrijf wordt ondergewaardeerd op de beurs. Vier analisten vinden het een "strong buy", acht een koop en bij acht staat het op een houden. Vier analisten vinden het een verkoop en twee zelfs een "strong sell".