Met name de industrials Bekaert, Umicore en Nyrstar maakten een zwakke beurt. Anderzijds kon KBC de eerder gerealiseerde winst niet vasthouden, de koers sloot toch in het rood.

Bij de financials was er wel nog winst voor Ageas. Op Europees vlak maakte het Zwitserse farmabedrijf Roche eerder flauwe cijfers.

De bedrijfswereld maakt zich steeds meer zorgen over de evolutie van de koers van de euro, die op de valutamarkten alsmaar blijft stijgen.

Daardoor wordt de exportpositie van de Europese bedrijven alsmaar bemoeilijkt. Vraag is wat de ECB kan doen om de stijging van de koers van de euro af te remmen.

Met name de industrials Bekaert, Umicore en Nyrstar maakten een zwakke beurt. Anderzijds kon KBC de eerder gerealiseerde winst niet vasthouden, de koers sloot toch in het rood. Bij de financials was er wel nog winst voor Ageas. Op Europees vlak maakte het Zwitserse farmabedrijf Roche eerder flauwe cijfers. De bedrijfswereld maakt zich steeds meer zorgen over de evolutie van de koers van de euro, die op de valutamarkten alsmaar blijft stijgen. Daardoor wordt de exportpositie van de Europese bedrijven alsmaar bemoeilijkt. Vraag is wat de ECB kan doen om de stijging van de koers van de euro af te remmen.