Het verschil tussen de meest recent gepubliceerde Europese bedrijfsresultaten en de piek in die resultaten bereikt in 2007 bedraagt nu ongeveer 25 percent. Anderzijds bedraagt de kloof tussen de Amerikaanse bedrijfsresultaten en de piek uit eveneens 2007 maar 20%.

Volgens Olney toont dit aan dat de Europese bedrijven nog heel wat ruimte hebben voor winstherstel. Zij is van mening dat in 2016 nieuwe piekniveaus kunnen worden bereikt, hoewel sommige analisten er van overtuigd zijn dat Europa op een soort Japanse vorm van stagnatie afstevent.

Het verschil tussen de meest recent gepubliceerde Europese bedrijfsresultaten en de piek in die resultaten bereikt in 2007 bedraagt nu ongeveer 25 percent. Anderzijds bedraagt de kloof tussen de Amerikaanse bedrijfsresultaten en de piek uit eveneens 2007 maar 20%. Volgens Olney toont dit aan dat de Europese bedrijven nog heel wat ruimte hebben voor winstherstel. Zij is van mening dat in 2016 nieuwe piekniveaus kunnen worden bereikt, hoewel sommige analisten er van overtuigd zijn dat Europa op een soort Japanse vorm van stagnatie afstevent.