Het is sinds 2012 dat de koers van de euro zo sterk is beginnen te stijgen. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is de kracht van de euro ook één van de redenen waarom de bedrijfswinsten in Europa in de afgelopen kwartalen zijn blijven dalen.

Over het eerste kwartaal zijn die bedrijfswinsten met 3% gedaald, dit wat betreft de bedrijven die deel uitmaken van de Euro Stoxx 600. De Amerikaanse bedrijfswinsten zijn anderzijds met 7% gestegen, hetgeen duidelijk aangeeft dat de euro een negatieve rol speelt in de ontwikkeling van de resultaten.

Het is sinds 2012 dat de koers van de euro zo sterk is beginnen te stijgen. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management is de kracht van de euro ook één van de redenen waarom de bedrijfswinsten in Europa in de afgelopen kwartalen zijn blijven dalen. Over het eerste kwartaal zijn die bedrijfswinsten met 3% gedaald, dit wat betreft de bedrijven die deel uitmaken van de Euro Stoxx 600. De Amerikaanse bedrijfswinsten zijn anderzijds met 7% gestegen, hetgeen duidelijk aangeeft dat de euro een negatieve rol speelt in de ontwikkeling van de resultaten.