Ongeveer 85% van de Europese beurskapitalisatie heeft inmiddels verslag uitgebracht over de gang van zaken in het eerste kwartaal en volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management ligt de winst per aandeel gemiddeld 3% lager dan over dezelfde periode 12 maanden voordien.

Heel wat bedrijven gaven aan veel hinder te ondervinden van de sterke euro, waardoor de druk op Mario Draghi van de Europese Centrale Bank om nieuwe maatregelen te treffen opnieuw is toegenomen. Juvyns verwacht dat de ECB in juni in actie zal schieten.

Ongeveer 85% van de Europese beurskapitalisatie heeft inmiddels verslag uitgebracht over de gang van zaken in het eerste kwartaal en volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management ligt de winst per aandeel gemiddeld 3% lager dan over dezelfde periode 12 maanden voordien. Heel wat bedrijven gaven aan veel hinder te ondervinden van de sterke euro, waardoor de druk op Mario Draghi van de Europese Centrale Bank om nieuwe maatregelen te treffen opnieuw is toegenomen. Juvyns verwacht dat de ECB in juni in actie zal schieten.