Dat betekent dat meer bedrijven in positieve zin verrasten met de cijfers. De 'surprise balance' verslechtert niet verder, maar daarmee is natuurlijk niet gezegd dat de bedrijfsresultaten in positieve zin verrassen.

Hoe dan ook was het vierde kwartaal van 2008 een absolute afknapper. Het Verenigd Koninkrijk profiteerde van de koersdaling van het pond, in de eurozone waren Nederland en Frankrijk het zwakst wat de bedrijfsresultaten betreft.

De zwakste sectoren zijn tot dusver telecom, olie en verzekeringen, terwijl financiële dienstverlening, distributie en food & beverage het best de storm wisten te trotseren.

Dat betekent dat meer bedrijven in positieve zin verrasten met de cijfers. De 'surprise balance' verslechtert niet verder, maar daarmee is natuurlijk niet gezegd dat de bedrijfsresultaten in positieve zin verrassen. Hoe dan ook was het vierde kwartaal van 2008 een absolute afknapper. Het Verenigd Koninkrijk profiteerde van de koersdaling van het pond, in de eurozone waren Nederland en Frankrijk het zwakst wat de bedrijfsresultaten betreft. De zwakste sectoren zijn tot dusver telecom, olie en verzekeringen, terwijl financiële dienstverlening, distributie en food & beverage het best de storm wisten te trotseren.