Arturo de Frias, hoofd bankenresearch bij de broker, trekt hieruit de conclusie dat Europa de euro onmogelijk kan laten gaan. Een terugkeer naar peseta, lira, escudo, drachme enzovoort zou tot een golf van devaluaties aanleiding geven.

Die devaluaties gaan de banken dwingen tot een serie van afboekingen op de staatsobligaties in hun portefeuilles, waardoor de banksector op haar beurt in de problemen dreigt te raken.

De schade aangericht door het opgeven van de euro zou zo groot zijn dat er volgens de Frias niet anders opzit dan alles op alles te zetten om de euro te redden. Het is vanwege de onderlinge verplichtingen te laat om de euro te laten vallen.

Arturo de Frias, hoofd bankenresearch bij de broker, trekt hieruit de conclusie dat Europa de euro onmogelijk kan laten gaan. Een terugkeer naar peseta, lira, escudo, drachme enzovoort zou tot een golf van devaluaties aanleiding geven. Die devaluaties gaan de banken dwingen tot een serie van afboekingen op de staatsobligaties in hun portefeuilles, waardoor de banksector op haar beurt in de problemen dreigt te raken. De schade aangericht door het opgeven van de euro zou zo groot zijn dat er volgens de Frias niet anders opzit dan alles op alles te zetten om de euro te redden. Het is vanwege de onderlinge verplichtingen te laat om de euro te laten vallen.