De verwachtingen over de ontwikkeling van het vooruitzicht op hogere rentevoeten worden volgens professor Stefan Duchateau vooral gevoed door de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse economie die steeds nadrukkelijker wijzen op een verdere versnelling in het economisch herstel.

Het meest actuele rapport over de industriële productie geeft alleszins aan dat de conjunctuur verder aan kracht heeft toegenomen. Of dit reeds voldoende is om de beruchte "tapering" door de Amerikaanse Centrale bank op te starten, is op objectieve basis nu nog niet berekenbaar.

Bij dergelijke afwegingen dienen immers naast de sterke economische parameters ook de zeer lage stand van de inflatie, de evolutie van de werkloosheid en een aantal politieke overwegingen te worden meegenomen. Vooral dit laatste element is moeilijk becijferbaar. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De verwachtingen over de ontwikkeling van het vooruitzicht op hogere rentevoeten worden volgens professor Stefan Duchateau vooral gevoed door de recente ontwikkelingen in de Amerikaanse economie die steeds nadrukkelijker wijzen op een verdere versnelling in het economisch herstel. Het meest actuele rapport over de industriële productie geeft alleszins aan dat de conjunctuur verder aan kracht heeft toegenomen. Of dit reeds voldoende is om de beruchte "tapering" door de Amerikaanse Centrale bank op te starten, is op objectieve basis nu nog niet berekenbaar. Bij dergelijke afwegingen dienen immers naast de sterke economische parameters ook de zeer lage stand van de inflatie, de evolutie van de werkloosheid en een aantal politieke overwegingen te worden meegenomen. Vooral dit laatste element is moeilijk becijferbaar. Meer van professor Stefan Duchateau vindt u op http://blog.argenta.be/author/duste/.