Geen van deze voorwaarden is vandaag haalbaar. Dat impliceert dat de eurocrisis blijft smeulen en dat nieuwe opflakkeringen waarschijnlijk zijn. Meer dan waarschijnlijk komen die er via de nationale politiek in de crisislanden waar de bevolking allicht meer en meer zal neigen naar partijen die een echt alternatief bieden voor de huidige crisisstrategie van besparen.

Op korte termijn hebben Griekenland, Cyprus en Portugal nieuwe steun nodig en blijft de politieke situatie in Portugal, Spanje en Italië kwetsbaar.

Op de Europese beurzen blijft de stemming afwachtend per saldo valt er geen duidelijke richting vast te stellen. De belangrijkste indices blijven zodoende dicht bij het slotniveau van gisteren.

Geen van deze voorwaarden is vandaag haalbaar. Dat impliceert dat de eurocrisis blijft smeulen en dat nieuwe opflakkeringen waarschijnlijk zijn. Meer dan waarschijnlijk komen die er via de nationale politiek in de crisislanden waar de bevolking allicht meer en meer zal neigen naar partijen die een echt alternatief bieden voor de huidige crisisstrategie van besparen. Op korte termijn hebben Griekenland, Cyprus en Portugal nieuwe steun nodig en blijft de politieke situatie in Portugal, Spanje en Italië kwetsbaar. Op de Europese beurzen blijft de stemming afwachtend per saldo valt er geen duidelijke richting vast te stellen. De belangrijkste indices blijven zodoende dicht bij het slotniveau van gisteren.