Industriële metalen zijn overkocht

De defensieve consumer staples (voeding & drank), health care en utilities raken uit de gratie. De Europese banksector is volgens Theodoor Gilissen Bankiers bezig met een uitbodemingsproces.

De defensieve consumer staples (voeding & drank), health care en utilities raken uit de gratie. De Europese banksector is bezig met een uitbodemingsproces.

De industriële metalen zijn recent erg hard opgelopen en daardoor 'overbought' geraakt. De technische condities maken een (beperkte) terugval op korte termijn waarschijnlijk, waardoor nieuwe instapkansen ontstaan voor de langere termijn.

Cacao weer fors hoger

Bij de landbouwgrondstoffen was volgens Royal Bank of Scotland het beeld gemengd. Cacao liet opnieuw de beste prestatie optekenen met een stijging van 3,3 procent.

De grootste cacaoproducerende provincie in Nigeria kreeg uitzonderlijk veel regenval te verwerken waardoor het drogen van geoogste cacaobonen vertraging oploopt.

Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd opnieuw 3,3 procent goedkoper. Na de orkaan Isaac passeerde ook Kirk zonder schade aan te richten.

Tot nog toe ontspringt Florida de dans maar het orkaanseizoen duurt nog ruim een maand. Hoewel de intensiteit afneemt naarmate het einde ervan nadert, kan de prijsevolutie nog vrij volatiel blijven.

Industriële metalen zijn overkocht De defensieve consumer staples (voeding & drank), health care en utilities raken uit de gratie. De Europese banksector is volgens Theodoor Gilissen Bankiers bezig met een uitbodemingsproces. De defensieve consumer staples (voeding & drank), health care en utilities raken uit de gratie. De Europese banksector is bezig met een uitbodemingsproces. De industriële metalen zijn recent erg hard opgelopen en daardoor 'overbought' geraakt. De technische condities maken een (beperkte) terugval op korte termijn waarschijnlijk, waardoor nieuwe instapkansen ontstaan voor de langere termijn. Cacao weer fors hoger Bij de landbouwgrondstoffen was volgens Royal Bank of Scotland het beeld gemengd. Cacao liet opnieuw de beste prestatie optekenen met een stijging van 3,3 procent. De grootste cacaoproducerende provincie in Nigeria kreeg uitzonderlijk veel regenval te verwerken waardoor het drogen van geoogste cacaobonen vertraging oploopt. Bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ) werd opnieuw 3,3 procent goedkoper. Na de orkaan Isaac passeerde ook Kirk zonder schade aan te richten. Tot nog toe ontspringt Florida de dans maar het orkaanseizoen duurt nog ruim een maand. Hoewel de intensiteit afneemt naarmate het einde ervan nadert, kan de prijsevolutie nog vrij volatiel blijven.