Het uur van de waarheid breekt aan wanneer op het einde van het jaar de stress tests van de banken zullen afgenomen worden. Steeds meer analisten vrezen echter dat die opnieuw een slag in het water zullen worden. Voor de buitenwacht zullen enkele banken gedwongen worden om hun kapitaalbasis te versterken.

De onderliggende problemen zullen echter goed gemaskerd worden, terwijl die nochtans veel groter zijn dan algemeen wordt aangenomen. De kapitaalbasis van veel banken is veel te zwak en dat heeft tot gevolg dat op langere termijn een nieuwe bankencrisis niet valt uit te sluiten.

Het uur van de waarheid breekt aan wanneer op het einde van het jaar de stress tests van de banken zullen afgenomen worden. Steeds meer analisten vrezen echter dat die opnieuw een slag in het water zullen worden. Voor de buitenwacht zullen enkele banken gedwongen worden om hun kapitaalbasis te versterken. De onderliggende problemen zullen echter goed gemaskerd worden, terwijl die nochtans veel groter zijn dan algemeen wordt aangenomen. De kapitaalbasis van veel banken is veel te zwak en dat heeft tot gevolg dat op langere termijn een nieuwe bankencrisis niet valt uit te sluiten.