De Europese bankencrisis heeft namelijk een associatie van staten die zich op vrijwillige basis verenigd hadden tot een samenwerkingsverband in iets totaal anders veranderd. Het betreft nu een associatie van landen die geld hebben geleend aan andere schulden.

De kloof tussen de landen die betalen en de landen die geld uitgeven wordt namelijk stilaan onoverbrugbaar. De druk die met name Duitsland op Zuid-Europa uitoefent, wordt stilaan onhoudbaar. Het ergste van alles is dat die druk Europa economisch verlamt.

De Europese bankencrisis heeft namelijk een associatie van staten die zich op vrijwillige basis verenigd hadden tot een samenwerkingsverband in iets totaal anders veranderd. Het betreft nu een associatie van landen die geld hebben geleend aan andere schulden. De kloof tussen de landen die betalen en de landen die geld uitgeven wordt namelijk stilaan onoverbrugbaar. De druk die met name Duitsland op Zuid-Europa uitoefent, wordt stilaan onhoudbaar. Het ergste van alles is dat die druk Europa economisch verlamt.