Sindsdien is het heel wat rustiger geworden op de financiële markten aan deze kant van de Atlantische Oceaan. In het geval van de Verenigde Staten ligt de situatie echter heel anders, daar vormt de fiscale klip nog steeds een reële bedreiging. Derek Devries van Bank of Amerika maakt zich als Europese bankenanalist grote zorgen over Amerikaanse economie.

Wanneer die in een recessie wegzinkt, dreigen alle voordelen verbonden aan het OMT-effect te verdwijnen. In dat geval kunnen de koersen van de bankaandelen fors dalen, Devries houdt zelfs rekening met een correctie in de orde van grootte van een kwart procent.

Sindsdien is het heel wat rustiger geworden op de financiële markten aan deze kant van de Atlantische Oceaan. In het geval van de Verenigde Staten ligt de situatie echter heel anders, daar vormt de fiscale klip nog steeds een reële bedreiging. Derek Devries van Bank of Amerika maakt zich als Europese bankenanalist grote zorgen over Amerikaanse economie. Wanneer die in een recessie wegzinkt, dreigen alle voordelen verbonden aan het OMT-effect te verdwijnen. In dat geval kunnen de koersen van de bankaandelen fors dalen, Devries houdt zelfs rekening met een correctie in de orde van grootte van een kwart procent.