Op basis van het scenario dat enkele maanden geleden in Cyprus plaatsvond, mag worden verondersteld dat de depositohouders bij een volgende bankencrisis mee zullen moeten opdraaien voor de rekening. Die zal in de toekomst dus niet meer uitsluitend op de belastingbetalers afgewenteld worden.

Daarmee heeft Europa een bocht van 90° gemaakt, want sinds de start van de Europese schuldencrisis was het uitgangspunt steeds dat de deposito's van de klanten tot een bedrag van 100.000 euro gegarandeerd waren.

Het geld van de klanten zal dus niet langer veilig zijn bij de banken, ondanks de herhaling van deze garantie die de eurogroup gisteren gaf.

Op basis van het scenario dat enkele maanden geleden in Cyprus plaatsvond, mag worden verondersteld dat de depositohouders bij een volgende bankencrisis mee zullen moeten opdraaien voor de rekening. Die zal in de toekomst dus niet meer uitsluitend op de belastingbetalers afgewenteld worden. Daarmee heeft Europa een bocht van 90° gemaakt, want sinds de start van de Europese schuldencrisis was het uitgangspunt steeds dat de deposito's van de klanten tot een bedrag van 100.000 euro gegarandeerd waren. Het geld van de klanten zal dus niet langer veilig zijn bij de banken, ondanks de herhaling van deze garantie die de eurogroup gisteren gaf.