Barclays Capital meent dat het gaat om een bedrag van 85 miljard euro dat de Europese banken nodig hebben om hun balansen te versterken. Dat bedrag zou over vier landen worden verspreid.

De Spaanse spaarbanken of Caja's zouden 36 miljard euro moeten ophalen, de Duitse Landesbanken 34,50 miljard euro, de Griekse banken 8,60 miljard euro en de Portugese banken 5,90 miljard euro.

Jeffrey Meli van het kantoor van Barclays Capital in New York is van mening dat het belang van de stress tests niet mag onderschat worden. Op de eerste plaats kan de bezorgdheid over een volgende begrotingscrisis er door afnemen.

Daarnaast is het belangrijk te weten dat de Europese banken een volgende recessie zullen kunnen weerstaan.

Barclays Capital meent dat het gaat om een bedrag van 85 miljard euro dat de Europese banken nodig hebben om hun balansen te versterken. Dat bedrag zou over vier landen worden verspreid. De Spaanse spaarbanken of Caja's zouden 36 miljard euro moeten ophalen, de Duitse Landesbanken 34,50 miljard euro, de Griekse banken 8,60 miljard euro en de Portugese banken 5,90 miljard euro. Jeffrey Meli van het kantoor van Barclays Capital in New York is van mening dat het belang van de stress tests niet mag onderschat worden. Op de eerste plaats kan de bezorgdheid over een volgende begrotingscrisis er door afnemen. Daarnaast is het belangrijk te weten dat de Europese banken een volgende recessie zullen kunnen weerstaan.