In het verleden waren die stress tests telkens een lachertje, maar dat zal in de toekomst niet langer het geval zijn. De financiële markten willen namelijk weten waar ze aan toe zijn. Wanneer dat gat van 770 miljard euro wordt bevestigd, is de vraag wie die put zal delgen.

De verschillende regeringen komen eigenlijk niet meer in aanmerking, want die zitten al op hun tandvlees. Ze hebben namelijk alle moeite van de wereld moeten doen om de banken tijdens de eerste bankencrisis van 2008 het hoofd boven water te houden. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat u en ik als spaarders het eventueel geslagen gat zullen moeten vullen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, moet nog afgewacht worden. Waakzaamheid is in ieder geval geboden.

In het verleden waren die stress tests telkens een lachertje, maar dat zal in de toekomst niet langer het geval zijn. De financiële markten willen namelijk weten waar ze aan toe zijn. Wanneer dat gat van 770 miljard euro wordt bevestigd, is de vraag wie die put zal delgen. De verschillende regeringen komen eigenlijk niet meer in aanmerking, want die zitten al op hun tandvlees. Ze hebben namelijk alle moeite van de wereld moeten doen om de banken tijdens de eerste bankencrisis van 2008 het hoofd boven water te houden. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat u en ik als spaarders het eventueel geslagen gat zullen moeten vullen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, moet nog afgewacht worden. Waakzaamheid is in ieder geval geboden.