Europese banken zouden gat van 770 miljard euro hebben geslagen

Volgens een studie gedaan binnen de Europese Unie, die inmiddels werd bevestigd door een gerenommeerde Duitse econoom in Berlijn, zouden de Europese banken een gat van 770 miljard euro hebben geslagen. Binnenkort zou dit tekort bevestigd worden door de stress tests die van de banken worden afgenomen.

In het verleden waren die stress tests telkens een lachertje, maar dat zal in de toekomst niet langer het geval zijn. De financiële markten willen namelijk weten waar ze aan toe zijn. Wanneer dat gat van 770 miljard euro wordt bevestigd, is de vraag wie die put zal delgen.

De verschillende regeringen komen eigenlijk niet meer in aanmerking, want die zitten al op hun tandvlees. Ze hebben namelijk alle moeite van de wereld moeten doen om de banken tijdens de eerste bankencrisis van 2008 het hoofd boven water te houden. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat u en ik als spaarders het eventueel geslagen gat zullen moeten vullen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, moet nog afgewacht worden. Waakzaamheid is in ieder geval geboden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content