Bovendien is de race er eentje met handicaps, want een aantal landen uit de Europese periferie (waaronder Italië en Spanje) worden met diepe crisissen geconfronteerd. Het is bovendien niet duidelijk of en wanneer die crisissen achter de rug zullen zijn, wat de onzekerheid doet toenemen.

Het probleem is namelijk dat vooral de kleine en middelgrote bedrijven afhankelijk zijn van bankkredieten om te kunnen groeien. Zonder kredietverstrekking dreigt de economische crisis in de betrokken landen zich nog verder te verdiepen, met alle gevolgen van dien.

Bovendien is de race er eentje met handicaps, want een aantal landen uit de Europese periferie (waaronder Italië en Spanje) worden met diepe crisissen geconfronteerd. Het is bovendien niet duidelijk of en wanneer die crisissen achter de rug zullen zijn, wat de onzekerheid doet toenemen. Het probleem is namelijk dat vooral de kleine en middelgrote bedrijven afhankelijk zijn van bankkredieten om te kunnen groeien. Zonder kredietverstrekking dreigt de economische crisis in de betrokken landen zich nog verder te verdiepen, met alle gevolgen van dien.