De Europese banken zijn zich volop aan het voorbereiden op de volgende stress tests en dat heeft het vervelende neveneffect dat het de economische opleving in de eurozone afremt. De banken zijn namelijk geneigd om zelf zoveel mogelijk geld aan te houden.

Daardoor loopt de kredietverstrekking aan de bedrijven uiteraard gevaar. De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros waarschuwde dat de Europese banken hun taak niet langer naar behoren volbrengen, hun aandacht gaat eerst uit naar de stress tests en dan pas naar het doen opleven van de economie.

De Europese banken zijn zich volop aan het voorbereiden op de volgende stress tests en dat heeft het vervelende neveneffect dat het de economische opleving in de eurozone afremt. De banken zijn namelijk geneigd om zelf zoveel mogelijk geld aan te houden. Daardoor loopt de kredietverstrekking aan de bedrijven uiteraard gevaar. De Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros waarschuwde dat de Europese banken hun taak niet langer naar behoren volbrengen, hun aandacht gaat eerst uit naar de stress tests en dan pas naar het doen opleven van de economie.