De Ierse banken overleven alleen dankzij de Europese Centrale Bank, niemand durft te voorspellen hoe groot het gat is in de Ierse banksector. Maar ook in andere landen zijn er problemen.

De probleemkredieten bij de Italiaanse banken zijn in december met 32% gestegen tot 77,80 miljard euro. Ook in andere landen gaan de banken waarschijnlijk nog probleemkredieten moeten opbiechten.

Adrian Bignell, manager van het Invesco Perpetual European Opportunities Fund, stelt dat de banken nog steeds in belangrijke mate afhankelijk zijn van financiering door de ECB. De groeivooruitzichten zien er zeer minimaal uit.

De Ierse banken overleven alleen dankzij de Europese Centrale Bank, niemand durft te voorspellen hoe groot het gat is in de Ierse banksector. Maar ook in andere landen zijn er problemen. De probleemkredieten bij de Italiaanse banken zijn in december met 32% gestegen tot 77,80 miljard euro. Ook in andere landen gaan de banken waarschijnlijk nog probleemkredieten moeten opbiechten. Adrian Bignell, manager van het Invesco Perpetual European Opportunities Fund, stelt dat de banken nog steeds in belangrijke mate afhankelijk zijn van financiering door de ECB. De groeivooruitzichten zien er zeer minimaal uit.