Eric Chaney, chief economist van AXA Group, merkt op dat de Group 1 banken een tekort op de Tier 1 capital van 112 miljard euro zouden hebben wanneer de Basel 3 regels nu al werden toegepast. Group 1 banken zijn banken die over de landsgrenzen heen werken.

Wanneer er voor voor de leverage ratio van 3% zou geïmplementeerd worden, zou het deficiet verder oplopen met 30 tot 80 miljard euro.

In totaal zou er volgens Chaney sprake zijn van een tekort van 200 miljard euro, wat overeenstemt met de winsten van de banken over een periode van drie jaar.

Eric Chaney, chief economist van AXA Group, merkt op dat de Group 1 banken een tekort op de Tier 1 capital van 112 miljard euro zouden hebben wanneer de Basel 3 regels nu al werden toegepast. Group 1 banken zijn banken die over de landsgrenzen heen werken. Wanneer er voor voor de leverage ratio van 3% zou geïmplementeerd worden, zou het deficiet verder oplopen met 30 tot 80 miljard euro. In totaal zou er volgens Chaney sprake zijn van een tekort van 200 miljard euro, wat overeenstemt met de winsten van de banken over een periode van drie jaar.