De problemen van de Spaanse spaarbanken dateren niet van vandaag of gisteren, maar er lijkt nu toch eindelijk werk te worden gemaakt van een gezondmaking van de sector.

Als gevolg van de problemen met de Spaanse banken is het wantrouwen tussen de banken wereldwijd toegenomen, waardoor deze minder snel bereid worden gevonden om elkaar geld te lenen.

Het gevolg is dat de interbancaire rentevoeten opnieuw zijn gestegen. Onderhuids leeft de vrees dat er nog meer banken in de problemen gaan raken.

De Europese banken zijn voor 2800 miljard dollar blootgesteld aan de PIIGS, zo blijkt uit de cijfers van de Bank for International Settlements (BIS).

Als gevolg van de toegenomen bezorgdheid omtrent de Europese banken is de London interbank offered rate (Libor) opnieuw gestegen, hetgeen aangeeft dat de banken allesbehalve happig zijn om elkaar geld te lenen.

De problemen van de Spaanse spaarbanken dateren niet van vandaag of gisteren, maar er lijkt nu toch eindelijk werk te worden gemaakt van een gezondmaking van de sector. Als gevolg van de problemen met de Spaanse banken is het wantrouwen tussen de banken wereldwijd toegenomen, waardoor deze minder snel bereid worden gevonden om elkaar geld te lenen. Het gevolg is dat de interbancaire rentevoeten opnieuw zijn gestegen. Onderhuids leeft de vrees dat er nog meer banken in de problemen gaan raken. De Europese banken zijn voor 2800 miljard dollar blootgesteld aan de PIIGS, zo blijkt uit de cijfers van de Bank for International Settlements (BIS). Als gevolg van de toegenomen bezorgdheid omtrent de Europese banken is de London interbank offered rate (Libor) opnieuw gestegen, hetgeen aangeeft dat de banken allesbehalve happig zijn om elkaar geld te lenen.