De cross-currency basis swap, de rente om betalingen in euro om te zetten in dollar, kwam uit op 1,26% onder het niveau van de Euribor.

Het is van december 2008, dus tijdens de grote bankencrisis, geleden dat dit percentage nog zo hoog was. Toen werd een stand van 1,45% bereikt. Dinsdag bedroeg die cross-currency basis swap nog maar 1,195%.

UniCredit chief executive officer Federico Ghizzoni is naar Frankfurt gekomen om de situatie op de markt te bespreken. Het ziet er naar uit dat de problemen in de banksector steeds acuter worden.

De cross-currency basis swap, de rente om betalingen in euro om te zetten in dollar, kwam uit op 1,26% onder het niveau van de Euribor. Het is van december 2008, dus tijdens de grote bankencrisis, geleden dat dit percentage nog zo hoog was. Toen werd een stand van 1,45% bereikt. Dinsdag bedroeg die cross-currency basis swap nog maar 1,195%. UniCredit chief executive officer Federico Ghizzoni is naar Frankfurt gekomen om de situatie op de markt te bespreken. Het ziet er naar uit dat de problemen in de banksector steeds acuter worden.