De uitspraak is niet afkomstig van de eerste de beste, want niemand minder dan Olli Rehn kwam met deze boodschap. De Europese commissaris voor economie en financiën deed zijn uitspraken in een interview met Bloomberg Television.

Binnen de Europese Unie wordt nu overwogen met welke intervallen stress tests van de banken kunnen worden afgenomen. Volgens Rehn zijn stress tests een bruikbaar instrument om het vertrouwen in de financiële sector te doen terugkeren.

De nieuwe stress tests gaan ongetwijfeld een onderwerp worden op de economische top die op 7 september in Brussel gaat plaatsvinden. Linda Yueh, econome bij Oxford University, is van mening dat de stress tests zonder meer ongeloofwaardig waren.

De uitspraak is niet afkomstig van de eerste de beste, want niemand minder dan Olli Rehn kwam met deze boodschap. De Europese commissaris voor economie en financiën deed zijn uitspraken in een interview met Bloomberg Television. Binnen de Europese Unie wordt nu overwogen met welke intervallen stress tests van de banken kunnen worden afgenomen. Volgens Rehn zijn stress tests een bruikbaar instrument om het vertrouwen in de financiële sector te doen terugkeren. De nieuwe stress tests gaan ongetwijfeld een onderwerp worden op de economische top die op 7 september in Brussel gaat plaatsvinden. Linda Yueh, econome bij Oxford University, is van mening dat de stress tests zonder meer ongeloofwaardig waren.