Volgend jaar zou dit bedrag zelfs oplopen tot 105 miljard euro, een bedrag dat nog kan worden opgetrokken vanwege het effect van de Europese begrotingscrisis en de daarmee gepaard gaande besparingen.

Volgens het Financial Stability Report kunnen de extra afschrijvingen op de koers van de euro blijven wegen. De euro is dit jaar al met 8,10% gedaald tegenover zijn belangrijkste concurrenten, dit volgens de Bloomberg Correlation Weighted Currency Indexes.

Masakazu Sato, foreign- exchange adviseur bij valutahandelaar Gaitameonline Co, is van mening dat het sentiment tegenover de euro bearish blijft, dit precies vanwege de begrotingscrisis.

De euro bereikte een dieptepunt tegenover de dollar in oktober 2000, toen kostte één euro 82,30 dollarcent. Anderzijds bereikte de munt een recordniveau van 1,6038 dollar in juli 2008.

Volgend jaar zou dit bedrag zelfs oplopen tot 105 miljard euro, een bedrag dat nog kan worden opgetrokken vanwege het effect van de Europese begrotingscrisis en de daarmee gepaard gaande besparingen. Volgens het Financial Stability Report kunnen de extra afschrijvingen op de koers van de euro blijven wegen. De euro is dit jaar al met 8,10% gedaald tegenover zijn belangrijkste concurrenten, dit volgens de Bloomberg Correlation Weighted Currency Indexes. Masakazu Sato, foreign- exchange adviseur bij valutahandelaar Gaitameonline Co, is van mening dat het sentiment tegenover de euro bearish blijft, dit precies vanwege de begrotingscrisis. De euro bereikte een dieptepunt tegenover de dollar in oktober 2000, toen kostte één euro 82,30 dollarcent. Anderzijds bereikte de munt een recordniveau van 1,6038 dollar in juli 2008.