President Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank herhaalde vorige week nogmaals dat de financiële crisis nog niet over is en dat de banken moeten blijven openstaan voor het aanvaarden van hulp.

Volgens Credit Suisse moeten de Europese banken 90 miljard euro gaan ophalen, waarvan de Duitse Landesbanken alleen al 37 miljard euro voor hun rekening gaan nemen.

De Spaanse spaarbanken of Caja's, die al 11,20 miljard euro aan staatshulp ontvingen, zouden in een worst-case-scenario nogmaals 12 miljard euro moeten gaan ophalen.

De Spaanse minister van Financiën Elena Salgado is echter van mening dat de testen gaan uitwijzen dat de Spaanse banken solvent zijn.

CS is echter van mening dat het heikel punt niet de uitslagen van de testen gaat zijn, maar wel de mate waarin de overheden de banken gaan kunnen blijven ondersteunen.

De Stoxx 600 European banking sector share index is dit jaar al met 10% gestegen, terwijl de FTSEurofirst 300 index over dezelfde periode maar met 5% is gestegen.

President Jean-Claude Trichet van de Europese Centrale Bank herhaalde vorige week nogmaals dat de financiële crisis nog niet over is en dat de banken moeten blijven openstaan voor het aanvaarden van hulp. Volgens Credit Suisse moeten de Europese banken 90 miljard euro gaan ophalen, waarvan de Duitse Landesbanken alleen al 37 miljard euro voor hun rekening gaan nemen. De Spaanse spaarbanken of Caja's, die al 11,20 miljard euro aan staatshulp ontvingen, zouden in een worst-case-scenario nogmaals 12 miljard euro moeten gaan ophalen. De Spaanse minister van Financiën Elena Salgado is echter van mening dat de testen gaan uitwijzen dat de Spaanse banken solvent zijn. CS is echter van mening dat het heikel punt niet de uitslagen van de testen gaat zijn, maar wel de mate waarin de overheden de banken gaan kunnen blijven ondersteunen. De Stoxx 600 European banking sector share index is dit jaar al met 10% gestegen, terwijl de FTSEurofirst 300 index over dezelfde periode maar met 5% is gestegen.