De banken mogen bij de Europese Centrale Bank anderzijds kredieten met een looptijd van drie maanden opnemen, terwijl de toegestane leningen met een looptijd van 12 maanden moeten worden terugbetaald.

De vraag naar cash met een looptijd van drie maanden moet duidelijk maken in hoeverre de Europese banken voor hun financiering nog van de Europese centrale bank afhankelijk zijn.

Luca Cazzulani, senior fixed-income strateeg bijUniCredit Spa, is van mening dat het bedrag dat wordt doorgerold een sfeerbeeld geeft van de gezondheidssituatie in de Europese banksector.

De marktrente is momenteel veel lager dan de 1% rentevergoeding die de ECB vraagt, zodat alleen banken met geringe toegang tot liquiditeiten bij de centrale bank aan komen aankloppen.

Wanneer de banken meer dan 300 miljard euro gaan ontlenen bij de ECB kan dit volgens Cazzulani betekenen dat de banken zichzelf nog steeds moeilijk kunnen financieren.

De banken mogen bij de Europese Centrale Bank anderzijds kredieten met een looptijd van drie maanden opnemen, terwijl de toegestane leningen met een looptijd van 12 maanden moeten worden terugbetaald. De vraag naar cash met een looptijd van drie maanden moet duidelijk maken in hoeverre de Europese banken voor hun financiering nog van de Europese centrale bank afhankelijk zijn. Luca Cazzulani, senior fixed-income strateeg bijUniCredit Spa, is van mening dat het bedrag dat wordt doorgerold een sfeerbeeld geeft van de gezondheidssituatie in de Europese banksector. De marktrente is momenteel veel lager dan de 1% rentevergoeding die de ECB vraagt, zodat alleen banken met geringe toegang tot liquiditeiten bij de centrale bank aan komen aankloppen. Wanneer de banken meer dan 300 miljard euro gaan ontlenen bij de ECB kan dit volgens Cazzulani betekenen dat de banken zichzelf nog steeds moeilijk kunnen financieren.