Met name Deutsche Bank, Crédit Agricole en Barclays zullen op de eerste plaats hun balansen moeten verkleinen. Vijf jaar na de financiële crisis zijn veel Europese banken nog steeds 'too big to fail'. Maar ook de kleinere banken gaat niet vrijuit, veel van de kleintjes zullen eveneens een toontje lager moeten gaan blazen.

Uit de studie van RBS blijkt dat het afbouwen van de balansen van de banken niet zonder gevaren is. De kredietverstrekking aan met name kleine en middelgrote bedrijven dreigt namelijk in gevaar te komen. De zwakke Europese economie kan een kredietschaarste uiteraard missen als kiespijn.

Met name Deutsche Bank, Crédit Agricole en Barclays zullen op de eerste plaats hun balansen moeten verkleinen. Vijf jaar na de financiële crisis zijn veel Europese banken nog steeds 'too big to fail'. Maar ook de kleinere banken gaat niet vrijuit, veel van de kleintjes zullen eveneens een toontje lager moeten gaan blazen. Uit de studie van RBS blijkt dat het afbouwen van de balansen van de banken niet zonder gevaren is. De kredietverstrekking aan met name kleine en middelgrote bedrijven dreigt namelijk in gevaar te komen. De zwakke Europese economie kan een kredietschaarste uiteraard missen als kiespijn.