De kans bestaat namelijk dat ook deze banken complexe producten hebben verkocht in de maanden die de financiële crisis voorafgingen.

Het onderzoek komt er nadat in de Verenigde Staten wordt aangedrongen om de banken een grotere kapitaalbasis te laten aanhouden en om hun activiteiten te beperken.

Raul Sinha, bankenanalist bij Nomura, wijst op het gebrek aan visibiliteit in de sector. Het is namelijk mogelijk dat ook andere investment bankiers in het onderzoek gaan betrokken worden.

Vooral banken die betrokken waren bij de marketing van collateralized debt zouden zich in de gevarenzone bevinden. Onder andere UBS zou CDO's hebben ontwikkeld waarvan op voorhand geweten was dat ze door ratingagentschappen gedowngraded zouden worden.

De kans bestaat namelijk dat ook deze banken complexe producten hebben verkocht in de maanden die de financiële crisis voorafgingen. Het onderzoek komt er nadat in de Verenigde Staten wordt aangedrongen om de banken een grotere kapitaalbasis te laten aanhouden en om hun activiteiten te beperken. Raul Sinha, bankenanalist bij Nomura, wijst op het gebrek aan visibiliteit in de sector. Het is namelijk mogelijk dat ook andere investment bankiers in het onderzoek gaan betrokken worden. Vooral banken die betrokken waren bij de marketing van collateralized debt zouden zich in de gevarenzone bevinden. Onder andere UBS zou CDO's hebben ontwikkeld waarvan op voorhand geweten was dat ze door ratingagentschappen gedowngraded zouden worden.