De financiële markten vragen zich echter af of Trichet en de regeringsleiders wel snel genoeg ageren om de crisis te stoppen. Moody's waarschuwde gisteren alvast dat de Portugese, Spaanse, Italiaanse, Ierse en Britse banken door de schuldencrisis geraakt kunnen worden.

In reactie op het bericht daalde de koers van de euro met 1,10% ten opzichte van de dollar. Voor één euro werd op een bepaald moment nog 1,2529 euro betaald. Vorig jaar kostte een euro nog 1,51 dollar.

De Europese leiders doen hun best om de crisis te bezweren, maar hebben blijkbaar te laat gehandeld. De problemen met de Griekse schulden mochten maandenlang aanslepen alvorens er uiteindelijk actie werd ondernomen.

Trichet herhaalde vandaag nogmaals dat Griekenland niet kan vergeleken worden met Spanje of Portugal en dat de situatie in beide laatstgenoemde landen bovendien ook nog eens van elkaar verschilt. Het is volgens Trichet daarom onwaarschijnlijk dat Spanje en Portugal dezelfde weg van Griekenland opgaan.

De financiële markten vragen zich echter af of Trichet en de regeringsleiders wel snel genoeg ageren om de crisis te stoppen. Moody's waarschuwde gisteren alvast dat de Portugese, Spaanse, Italiaanse, Ierse en Britse banken door de schuldencrisis geraakt kunnen worden. In reactie op het bericht daalde de koers van de euro met 1,10% ten opzichte van de dollar. Voor één euro werd op een bepaald moment nog 1,2529 euro betaald. Vorig jaar kostte een euro nog 1,51 dollar. De Europese leiders doen hun best om de crisis te bezweren, maar hebben blijkbaar te laat gehandeld. De problemen met de Griekse schulden mochten maandenlang aanslepen alvorens er uiteindelijk actie werd ondernomen. Trichet herhaalde vandaag nogmaals dat Griekenland niet kan vergeleken worden met Spanje of Portugal en dat de situatie in beide laatstgenoemde landen bovendien ook nog eens van elkaar verschilt. Het is volgens Trichet daarom onwaarschijnlijk dat Spanje en Portugal dezelfde weg van Griekenland opgaan.