Bovenkrijgen Europese banken hun obligaties nog maar moeilijk geplaatst, het niveau van nieuwe plaatsingen is in mei gedaald tot het laagste niveau sinds Lehman Brothers in 2008 over kop ging.

Het extra rendement dat beleggers vragen ten opzichte van overheidsobligaties bereikte het hoogste niveau van het jaar.

De banken zijn daarenboven ook huiverig om elkaar geld te lenen, waardoor recordbedragen bij de Europese Centrale Bank zijn geplaatst. Christoph Rieger, co- head fixed-income strategie bij Commerzbank AG in Frankfurt, stelt vast dat er nog heel wat wantrouwen heerst in de banksector.

De kostprijs om zich te verzekeren tegen een omvallen van de banken steeg vorige week naar een recordniveau. De Markit iTraxx Financial Index, die 25 Europese banken en verzekeraars omvat, bereikte op 208 bijna opnieuw het recordniveau van 210 dat in maart 2009 werd opgetekend.

Een aantal banken zullen dit jaar nog heel wat geld moeten gaan ophalen. Commerzbank, Natixis en Banco Espanol de Credito hebben nog maar 35% van de benodigde middelen opgehaald.

Bovenkrijgen Europese banken hun obligaties nog maar moeilijk geplaatst, het niveau van nieuwe plaatsingen is in mei gedaald tot het laagste niveau sinds Lehman Brothers in 2008 over kop ging. Het extra rendement dat beleggers vragen ten opzichte van overheidsobligaties bereikte het hoogste niveau van het jaar. De banken zijn daarenboven ook huiverig om elkaar geld te lenen, waardoor recordbedragen bij de Europese Centrale Bank zijn geplaatst. Christoph Rieger, co- head fixed-income strategie bij Commerzbank AG in Frankfurt, stelt vast dat er nog heel wat wantrouwen heerst in de banksector. De kostprijs om zich te verzekeren tegen een omvallen van de banken steeg vorige week naar een recordniveau. De Markit iTraxx Financial Index, die 25 Europese banken en verzekeraars omvat, bereikte op 208 bijna opnieuw het recordniveau van 210 dat in maart 2009 werd opgetekend. Een aantal banken zullen dit jaar nog heel wat geld moeten gaan ophalen. Commerzbank, Natixis en Banco Espanol de Credito hebben nog maar 35% van de benodigde middelen opgehaald.