Ze zullen daarbij verwijzen naar 2013, het jaar dat het goud inderdaad een correctie met 28% beleefde. Maar de banken vergeten er wel bij te zeggen waarom ze de klanten een belegging in goud ontraden. Ze hebben er namelijk alle belang bij dat de goudprijs daalt en niet stijgt.

De meeste banken hebben namelijk uitgebreide short posities op goud openstaan en dat betekent dat ze dus geld verdienen wanneer de goudprijs daalt. Maar geen nood: het goud dat de westerse banken verkopen wordt gretig aangenomen door de oosterse beleggers, die op grote schaal goud kopen.

Ze zullen daarbij verwijzen naar 2013, het jaar dat het goud inderdaad een correctie met 28% beleefde. Maar de banken vergeten er wel bij te zeggen waarom ze de klanten een belegging in goud ontraden. Ze hebben er namelijk alle belang bij dat de goudprijs daalt en niet stijgt. De meeste banken hebben namelijk uitgebreide short posities op goud openstaan en dat betekent dat ze dus geld verdienen wanneer de goudprijs daalt. Maar geen nood: het goud dat de westerse banken verkopen wordt gretig aangenomen door de oosterse beleggers, die op grote schaal goud kopen.