Zo zouden de Europese banken veel meer leningen uitstaan hebben dan hun Amerikaanse tegenhangers, zij het dan wel voornamelijk aan de opkomende landen (vooral in Oost-Europa).

Pessimisten stellen hierbij dat deze leningen voor grote problemen zouden kunnen zorgen en dit vooral in landen zoals Spanje, Griekenland, Portugal, Ierland en Italië waar de overheden nooit de capaciteit zouden hebben om hun banken hieruit te redden.

Bovenstaande bekommernissen zijn volgens P&B Invest mogelijk de reden waarom de euro doorheen de laatste maanden in behoorlijk zwakke doen is t.o.v. de Amerikaanse dollar.

Zo zouden de Europese banken veel meer leningen uitstaan hebben dan hun Amerikaanse tegenhangers, zij het dan wel voornamelijk aan de opkomende landen (vooral in Oost-Europa).Pessimisten stellen hierbij dat deze leningen voor grote problemen zouden kunnen zorgen en dit vooral in landen zoals Spanje, Griekenland, Portugal, Ierland en Italië waar de overheden nooit de capaciteit zouden hebben om hun banken hieruit te redden. Bovenstaande bekommernissen zijn volgens P&B Invest mogelijk de reden waarom de euro doorheen de laatste maanden in behoorlijk zwakke doen is t.o.v. de Amerikaanse dollar.