Die injectie is vergelijkbaar met het Troubled Assets Relief Program of TARP dat in de Verenigde Staten in 2008 werd opgestart na het dichtslibben van de kapitaalmarkten.

De problemen met Griekenland, en mogelijk ook met Spanje en Portugal, hebben zware gevolgen voor de banken vanwege het feit dat hun beleggingsportefeuilles zwaar in overheidsobligaties zijn belegd.

Het is volgens Gross onvermijdelijk dat de overheden de banken opnieuw zullen moeten ondersteunen, op welke manier dan ook. Gross waarschuwde tevens voor het inflatie-gevaar dat de kop heeft opgestoken.

Voorlopig houden inflatie en deflatie elkaar ongeveer in evenwicht, maar daar zal vroeg of laat verandering in gaan komen.

Die injectie is vergelijkbaar met het Troubled Assets Relief Program of TARP dat in de Verenigde Staten in 2008 werd opgestart na het dichtslibben van de kapitaalmarkten. De problemen met Griekenland, en mogelijk ook met Spanje en Portugal, hebben zware gevolgen voor de banken vanwege het feit dat hun beleggingsportefeuilles zwaar in overheidsobligaties zijn belegd. Het is volgens Gross onvermijdelijk dat de overheden de banken opnieuw zullen moeten ondersteunen, op welke manier dan ook. Gross waarschuwde tevens voor het inflatie-gevaar dat de kop heeft opgestoken. Voorlopig houden inflatie en deflatie elkaar ongeveer in evenwicht, maar daar zal vroeg of laat verandering in gaan komen.