De vraag blijft hoe groot het probleem moet ingeschat worden. De omvang daarvan moet duidelijk worden door de stress tests die volgend jaar van de Europese banken wordt afgenomen. Chris Skinner, CEO van Balatro en chairman van de Financial Services Club, stelt dat de Europese banken behoefte hebben aan geloofwaardige stress tests.

De criteria voor het afnemen van die stress tests moet met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, in zoverre dat ze het vertrouwen in de banksector kan herstellen. 128 systeembanken zullen een assesment van hun risicovolle activa ondergaan.

De vraag blijft hoe groot het probleem moet ingeschat worden. De omvang daarvan moet duidelijk worden door de stress tests die volgend jaar van de Europese banken wordt afgenomen. Chris Skinner, CEO van Balatro en chairman van de Financial Services Club, stelt dat de Europese banken behoefte hebben aan geloofwaardige stress tests. De criteria voor het afnemen van die stress tests moet met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, in zoverre dat ze het vertrouwen in de banksector kan herstellen. 128 systeembanken zullen een assesment van hun risicovolle activa ondergaan.