De zeven moeten samen 3,50 miljard euro gaan ophalen. Mike Lenhoff, chief strategist bij het Britse Brewin Dolphin Securities, vindt dat bedrag belachelijk klein gezien de verliezen die tijdens de kredietcrisis werden geleden. Hij is van mening dat de testen niet streng genoeg waren.

Goldman Sachs had gerekend dat de Europese banken 38 miljard euro zouden moeten ophalen, het Britse Barclays Capital had zelfs aan 85 miljard euro gedacht. De Amerikaanse banken moesten na de stress tests 74,60 miljard dollar ophalen.

Bij Morgan Stanley wijt Huw van Steenis het geringe bedrag aan het feit dat bijvoorbeeld 90% van de Griekse staatsobligaties in het banking book werden opgenomen en maar 10% in het trading book.

Credit Suisse merkt echter op dat de Europese banken in de afgelopen anderhalf jaar al 220 miljard euro hebben opgehaald. Daardoor kan worden verklaard dat de meeste banken de tests goed hebben doorstaan.

De analisten van Credit Suisse vinden het zodoende niet zo vreemd dat er slechts een relatief klein bedrag moet worden opgehaald.

De zeven moeten samen 3,50 miljard euro gaan ophalen. Mike Lenhoff, chief strategist bij het Britse Brewin Dolphin Securities, vindt dat bedrag belachelijk klein gezien de verliezen die tijdens de kredietcrisis werden geleden. Hij is van mening dat de testen niet streng genoeg waren. Goldman Sachs had gerekend dat de Europese banken 38 miljard euro zouden moeten ophalen, het Britse Barclays Capital had zelfs aan 85 miljard euro gedacht. De Amerikaanse banken moesten na de stress tests 74,60 miljard dollar ophalen. Bij Morgan Stanley wijt Huw van Steenis het geringe bedrag aan het feit dat bijvoorbeeld 90% van de Griekse staatsobligaties in het banking book werden opgenomen en maar 10% in het trading book. Credit Suisse merkt echter op dat de Europese banken in de afgelopen anderhalf jaar al 220 miljard euro hebben opgehaald. Daardoor kan worden verklaard dat de meeste banken de tests goed hebben doorstaan. De analisten van Credit Suisse vinden het zodoende niet zo vreemd dat er slechts een relatief klein bedrag moet worden opgehaald.