Maar de problemen met de Oostenrijkse Erste Bank bewijzen dat er onderhuids vanalles en nog wat broeit. De banken zouden echter wel eens echt in de knoei kunnen raken wanneer er zich opnieuw problemen voordoen op de Europese obligatiemarkten, dit vanwege de grote obligatieportefeuilles die ze aanhouden.

Wanneer de obligatiekoersen zouden instorten, dreigen de banken te bezwijken onder het gewicht van de grote verliezen die ze dan zullen lijden. Wanneer de beleggers op grote schaal Europese staatsobligaties beginnen te dumpen, gaan de alarmlichten voor de Europese banken volop flikkeren.

Maar de problemen met de Oostenrijkse Erste Bank bewijzen dat er onderhuids vanalles en nog wat broeit. De banken zouden echter wel eens echt in de knoei kunnen raken wanneer er zich opnieuw problemen voordoen op de Europese obligatiemarkten, dit vanwege de grote obligatieportefeuilles die ze aanhouden. Wanneer de obligatiekoersen zouden instorten, dreigen de banken te bezwijken onder het gewicht van de grote verliezen die ze dan zullen lijden. Wanneer de beleggers op grote schaal Europese staatsobligaties beginnen te dumpen, gaan de alarmlichten voor de Europese banken volop flikkeren.