In de VS werden de banken gered via het TARP-programma, dat gepaard ging met een hervorming van de sector en met een aantal nieuwe regels. In Europa heeft men het nagelaten om de nochtans noodzakelijke hervormingen door te voeren, met alle gevolgen vandien.

De Europese landen worden nog altijd geconfronteerd met banken in moeilijkheden, zoals onlangs nog is gebleken met de Banco Espirito Santo in Portugal. De oorzaak moet gezocht worden bij de grote hoeveelheid probleemkredieten die nog op de balans van de banken staan.

In de VS werden de banken gered via het TARP-programma, dat gepaard ging met een hervorming van de sector en met een aantal nieuwe regels. In Europa heeft men het nagelaten om de nochtans noodzakelijke hervormingen door te voeren, met alle gevolgen vandien. De Europese landen worden nog altijd geconfronteerd met banken in moeilijkheden, zoals onlangs nog is gebleken met de Banco Espirito Santo in Portugal. De oorzaak moet gezocht worden bij de grote hoeveelheid probleemkredieten die nog op de balans van de banken staan.