Lars Machenil, chief financial officer van BNP Paribas, is van mening dat de onzekerheid en het voortdurend uitstellen van de bankenunie de economische groei aan de ketting legt. Al in juni 2012 werd overeengekomen om een bankenunie op te zetten, maar die is er nog altijd niet.

De Europese overheden ruziën nog steeds over de vraag hoever de regelgeving kan reiken. Volgens Machenil draait alles rond de vraag over wie de laatste zeg zal hebben over het redden van de banken. Nochtans is een overkoepelend systeem van supervisoren de aangewezen weg om de banken gezond en fit te houden.

Lars Machenil, chief financial officer van BNP Paribas, is van mening dat de onzekerheid en het voortdurend uitstellen van de bankenunie de economische groei aan de ketting legt. Al in juni 2012 werd overeengekomen om een bankenunie op te zetten, maar die is er nog altijd niet. De Europese overheden ruziën nog steeds over de vraag hoever de regelgeving kan reiken. Volgens Machenil draait alles rond de vraag over wie de laatste zeg zal hebben over het redden van de banken. Nochtans is een overkoepelend systeem van supervisoren de aangewezen weg om de banken gezond en fit te houden.