Piraeus Bank SA en Banco Santander SA zouden naar verluidt twee van de 171 banken zijn geweest die geld zijn komen ontlenen. Het totaal bedrag was maar 131,90 miljard euro, waar de analisten op minstens 200 miljard euro hadden gerekend.

De namen van de ontlenende banken werden niet bekendgemaakt. Florian Esterer van Swisscanto Asset Management, is van mening dat de problemen in de banksector nog niet achter de rug zijn.

Hij ziet vooral problemen de Spaanse Caja's, de Griekse banken en misschien de Duitse Landesbanken. Deze banken hebben vooral problemen om zich op korte termijn te financieren en dat is meteen ook de reden waarom de ECB nog steeds tussenbeide moet komen.

Jaap Meijer, analist bij Evolution Securities, is van mening dat de banken op een bepaald moment zichzelf opnieuw moeten kunnen financieren. Dat moment lijkt echter nog niet te zijn aangebroken.

Piraeus Bank SA en Banco Santander SA zouden naar verluidt twee van de 171 banken zijn geweest die geld zijn komen ontlenen. Het totaal bedrag was maar 131,90 miljard euro, waar de analisten op minstens 200 miljard euro hadden gerekend. De namen van de ontlenende banken werden niet bekendgemaakt. Florian Esterer van Swisscanto Asset Management, is van mening dat de problemen in de banksector nog niet achter de rug zijn. Hij ziet vooral problemen de Spaanse Caja's, de Griekse banken en misschien de Duitse Landesbanken. Deze banken hebben vooral problemen om zich op korte termijn te financieren en dat is meteen ook de reden waarom de ECB nog steeds tussenbeide moet komen. Jaap Meijer, analist bij Evolution Securities, is van mening dat de banken op een bepaald moment zichzelf opnieuw moeten kunnen financieren. Dat moment lijkt echter nog niet te zijn aangebroken.