Opvallend is dat de banken opnieuw zwak in de markt liggen, waarbij gisteren Banca Popolare di Milano Scarl (PMI) de daling van de Europese bankenindex (SXXP) aanvoerde. Het probleem van de banken blijft onveranderd: ze hebben grote hoeveelheden perifere Europese overheidsobligaties in portefeuille.

ING publiceerde vanmorgen een rapport over de Italiaanse banken. De asset marge verbetert weliswaar, maar met de kwaliteit van de assets is dat niet het geval. De kredietrisico's voor de banken blijkt in het algemeen toe te nemen, een evolutie die niet los kan worden gezien van de verslechterde macro-economische situatie in Italië.

Beurskoersen trotseren zwakke economie

Alessandro Fezzi, senior market analyst bij LGT Capital Management AG, sluit niet uit dat de koersen in de komende dagen naar aanleiding van Pasen zijdelings gaan bewegen, behoudens onverwachte gebeurtenissen. De beleggers zijn weliswaar iets voorzichtiger geworden, maar dat betekent niet dat de onderliggende trend voorzichtig positief blijft.

Dat kan enigszins verbazingwekkend zijn, gegeven het feit dat het feit dat de economische vooruitzichten er allesbehalve denderend uitzien. Dat geldt op de eerste plaats voor de Europese economie. Toch is de Euro Stoxx 50 dit jaar al met 8,10% gestegen.

Opvallend is dat de banken opnieuw zwak in de markt liggen, waarbij gisteren Banca Popolare di Milano Scarl (PMI) de daling van de Europese bankenindex (SXXP) aanvoerde. Het probleem van de banken blijft onveranderd: ze hebben grote hoeveelheden perifere Europese overheidsobligaties in portefeuille. ING publiceerde vanmorgen een rapport over de Italiaanse banken. De asset marge verbetert weliswaar, maar met de kwaliteit van de assets is dat niet het geval. De kredietrisico's voor de banken blijkt in het algemeen toe te nemen, een evolutie die niet los kan worden gezien van de verslechterde macro-economische situatie in Italië. Beurskoersen trotseren zwakke economie Alessandro Fezzi, senior market analyst bij LGT Capital Management AG, sluit niet uit dat de koersen in de komende dagen naar aanleiding van Pasen zijdelings gaan bewegen, behoudens onverwachte gebeurtenissen. De beleggers zijn weliswaar iets voorzichtiger geworden, maar dat betekent niet dat de onderliggende trend voorzichtig positief blijft. Dat kan enigszins verbazingwekkend zijn, gegeven het feit dat het feit dat de economische vooruitzichten er allesbehalve denderend uitzien. Dat geldt op de eerste plaats voor de Europese economie. Toch is de Euro Stoxx 50 dit jaar al met 8,10% gestegen.