De voorkeur van Belfius Bank gaat uit naar de volkslening als alternatief voor kasbons en staatsobligaties, en naar hoogrentende obligaties en obligaties van groeilanden, die nog altijd het interessantste rendement bieden.

De analisten van de bank handhaven ook hun overweging van aandelen (34 %, tegen een neutrale weging van 30 %). Ze geven nog steeds de voorkeur aan Europese aandelen. Het verhoopt economisch herstel in Europa in 2014 zal immers vermoedelijk een winstgroei van meer dan 10 % opleveren, na een daling van ongeveer 5 % in 2013.

De voorkeur van Belfius Bank gaat uit naar de volkslening als alternatief voor kasbons en staatsobligaties, en naar hoogrentende obligaties en obligaties van groeilanden, die nog altijd het interessantste rendement bieden. De analisten van de bank handhaven ook hun overweging van aandelen (34 %, tegen een neutrale weging van 30 %). Ze geven nog steeds de voorkeur aan Europese aandelen. Het verhoopt economisch herstel in Europa in 2014 zal immers vermoedelijk een winstgroei van meer dan 10 % opleveren, na een daling van ongeveer 5 % in 2013.