Volgens een rapport van Credit Suisse is alle hoop op een herstel van de verkopen op los zand gebouwd, ook 2012 wordt zwak.

De Europese autoverkopen kunnen dit jaar met 3 tot 5% dalen, aldus Credit Suisse. Daarmee worden de grote automerken opnieuw geconfronteerd met overcapaciteit en met aanhoudende prijsdruk.

Zelfs in geval van een economisch herstel zal het geruime tijd duren alvorens dit in de automarkt doorsijpelt.

In 2012 kon de Duitse automarkt grotendeels standhouden, maar inmiddels is er ook bij onze oosterburen sprake van een scherpe daling.

In januari lagen de verkopen 8,60% onder het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Volkswagen hield met een daling van 5,50% beter stand, Audi kon de daling beperken tot 2,10%.

Volgens een rapport van Credit Suisse is alle hoop op een herstel van de verkopen op los zand gebouwd, ook 2012 wordt zwak. De Europese autoverkopen kunnen dit jaar met 3 tot 5% dalen, aldus Credit Suisse. Daarmee worden de grote automerken opnieuw geconfronteerd met overcapaciteit en met aanhoudende prijsdruk. Zelfs in geval van een economisch herstel zal het geruime tijd duren alvorens dit in de automarkt doorsijpelt. In 2012 kon de Duitse automarkt grotendeels standhouden, maar inmiddels is er ook bij onze oosterburen sprake van een scherpe daling. In januari lagen de verkopen 8,60% onder het niveau van dezelfde maand vorig jaar. Volkswagen hield met een daling van 5,50% beter stand, Audi kon de daling beperken tot 2,10%.