De cijfers zijn afkomstig van de Automobile Manufacturers' Association of ACEA. De verkopen over de eerste negen maanden van het jaar vielen terug met 7,20%. Voor het volledige kalenderjaar wordt nu gerekend op een daling van de verkopen met 10%, tot het laagste niveau sinds 1993.

Vooral Fiat en Renault worden hard getroffen

Vooral Fiat en Renault worden hard getroffen, deze twee merken zagen hun verkopen met respectievelijk 19% en 29% dalen. Maar niet alleen de autoverkopen krijgen klappen, ook de verkopen van banden vallen terug.

Nokian Renkaat Oyj voorspelde dat de operationele winst in de tweede helft van dit jaar zal dalen als gevolg van de zware vraag.

Marc-Rene Tonn, in Hamburg analist voor Warburg Research, stelt vast dat de Europese automarkt verder verzwakt is. Vanaf een al zwak niveau zijn de verkopen nog verder gedaald in plaats van hersteld. Het ziet er niet naar uit dat op korte termijn beterschap mag worden verwacht.

De cijfers zijn afkomstig van de Automobile Manufacturers' Association of ACEA. De verkopen over de eerste negen maanden van het jaar vielen terug met 7,20%. Voor het volledige kalenderjaar wordt nu gerekend op een daling van de verkopen met 10%, tot het laagste niveau sinds 1993. Vooral Fiat en Renault worden hard getroffenVooral Fiat en Renault worden hard getroffen, deze twee merken zagen hun verkopen met respectievelijk 19% en 29% dalen. Maar niet alleen de autoverkopen krijgen klappen, ook de verkopen van banden vallen terug. Nokian Renkaat Oyj voorspelde dat de operationele winst in de tweede helft van dit jaar zal dalen als gevolg van de zware vraag. Marc-Rene Tonn, in Hamburg analist voor Warburg Research, stelt vast dat de Europese automarkt verder verzwakt is. Vanaf een al zwak niveau zijn de verkopen nog verder gedaald in plaats van hersteld. Het ziet er niet naar uit dat op korte termijn beterschap mag worden verwacht.