Overcapaciteit is vanzelfsprekend een probleem, evenals competiviteit. Deze twee problemen wegen echter niet op tegen het probleem van de marktkrimp, de hele markt is volgens Ghosn aan het wankelen. Zijn pessimisme is vooral gesteld op het feit dat nu ook de Duitse automarkt het noorden kwijt is.

In februari daalden de verkopen in Duitsland met meer dan 10% op jaarbasis, in heel Europa daalden ze met 8% in 2012 tot een dieptepunt voor de afgelopen 17 jaar. Het ziet er volgens Ghosn niet naar uit dat er op korte termijn een oplossing voor het probleem te bedenken is.

Overcapaciteit is vanzelfsprekend een probleem, evenals competiviteit. Deze twee problemen wegen echter niet op tegen het probleem van de marktkrimp, de hele markt is volgens Ghosn aan het wankelen. Zijn pessimisme is vooral gesteld op het feit dat nu ook de Duitse automarkt het noorden kwijt is. In februari daalden de verkopen in Duitsland met meer dan 10% op jaarbasis, in heel Europa daalden ze met 8% in 2012 tot een dieptepunt voor de afgelopen 17 jaar. Het ziet er volgens Ghosn niet naar uit dat er op korte termijn een oplossing voor het probleem te bedenken is.