Daardoor zijn Europese aandelen relatief gezien goedkoop geworden. De gemiddelde koers-winstverhouding voor de aandelen opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index bedraagt nu 10,70 en daarmee is Europa beduidend goedkoper dan Azië of de Verenigde Staten.

Winstvertraging kan op koersen wegen

In de MSCI Asia Pacific Index bedraagt de gemiddelde koers-winstverhouding slechts 11,80, tegenover 12,90 voor de Standard & Poor's 500 Index. Een factor waar echter mee rekening moet worden gehouden is de verwachte vertraging van de winstgroei bij de bedrijven.

John Butters, Senior Earnings Analyst bij FactSet, verklaarde in interview voor CNBC dat de winstgroei bij de bedrijven opgenomen in de Standard & Poor's 500 Index wel eens de traagste voor de afgelopen drie jaar zou kunnen zijn. Een gelijkaardige evolutie kan zich ook elders in de wereld doorzetten.

Daardoor zijn Europese aandelen relatief gezien goedkoop geworden. De gemiddelde koers-winstverhouding voor de aandelen opgenomen in de Stoxx Europe 600 Index bedraagt nu 10,70 en daarmee is Europa beduidend goedkoper dan Azië of de Verenigde Staten. Winstvertraging kan op koersen wegen In de MSCI Asia Pacific Index bedraagt de gemiddelde koers-winstverhouding slechts 11,80, tegenover 12,90 voor de Standard & Poor's 500 Index. Een factor waar echter mee rekening moet worden gehouden is de verwachte vertraging van de winstgroei bij de bedrijven. John Butters, Senior Earnings Analyst bij FactSet, verklaarde in interview voor CNBC dat de winstgroei bij de bedrijven opgenomen in de Standard & Poor's 500 Index wel eens de traagste voor de afgelopen drie jaar zou kunnen zijn. Een gelijkaardige evolutie kan zich ook elders in de wereld doorzetten.