Bereikte afgelopen week ook haar hoogste niveau aller tijden. En zo kan de vergelijking voor diver-se Europese aandelen worden gemaakt.

Maar er is natuurlijk een ijzeren beleggingswet. Liever een duur aandeel dat stijgt dan een goedkoop aandeel dat goedkoop blijft.

Vraag is dus wanneer de onderwaardering van Europese aandelen, die de afgelopen vier maanden alleen maar is toegenomen, eruit zal gaan.

Het antwoord op die vraag is simpel, maar simplistisch. Op het moment dat in Europa ook tekenen gaan komen dat de economie op gang gaat komen. Tot op heden is het somberheid troef.

Men hoeft daarvoor alleen maar te kijken naar de situatie in Nederland waar premier Rutte meest positieve daad het oproepen tot consumeren is.

Zo krijg je een economie niet aan de gang. Wellicht dat stijgende aandelen dat wel zullen doen. Is het daarom dat bij Deutsche Bank directieleden worden verplicht om tweemaal hun jaarsalaris in aandelen van het bedrijf te investeren. Zij zullen niet gaan speculeren.

Bereikte afgelopen week ook haar hoogste niveau aller tijden. En zo kan de vergelijking voor diver-se Europese aandelen worden gemaakt. Maar er is natuurlijk een ijzeren beleggingswet. Liever een duur aandeel dat stijgt dan een goedkoop aandeel dat goedkoop blijft. Vraag is dus wanneer de onderwaardering van Europese aandelen, die de afgelopen vier maanden alleen maar is toegenomen, eruit zal gaan. Het antwoord op die vraag is simpel, maar simplistisch. Op het moment dat in Europa ook tekenen gaan komen dat de economie op gang gaat komen. Tot op heden is het somberheid troef. Men hoeft daarvoor alleen maar te kijken naar de situatie in Nederland waar premier Rutte meest positieve daad het oproepen tot consumeren is. Zo krijg je een economie niet aan de gang. Wellicht dat stijgende aandelen dat wel zullen doen. Is het daarom dat bij Deutsche Bank directieleden worden verplicht om tweemaal hun jaarsalaris in aandelen van het bedrijf te investeren. Zij zullen niet gaan speculeren.